Friday, January 10, 2014

My Porch Japanese Yoshoku Restaurant Review

My Porch - Japanese Yoshoku Restaurant at Sukhumvit 39 BTS Promgpong Review

มาย พอร์ช - ร้านอาหารญี่ปุ่น โยโชคุ สุขุมวิท 39 บีทีเอส พร้อมพงษ์ รีวิว



Overall Score  8/10
Taste   4/5
Ambiance  4/5
Service  4/5
Value   4/5

My Porch - Japanese Restaurant on BumRes.com (For more pictures, menu and info)



My Porch (หรือเฉลียงของฉัน) แห่งนี้เป็นร้านอาหารญี่ปุ่นสไตล์ Yoshoku ที่ผมรู้จักมาสักพักล่ะ แต่เนื่องด้วยทำเลของร้านที่เรียกได้ว่าอยู่ในซอยย่อยของซอยอีกที ก็เลยมีอันต้องขับรถผ่านเลยไปไม่ได้แวะกินอยู่ร่ำไป แต่พอดีช่วงปีใหม่ที่ผ่านมาผมพยายามหาฝรั่งกินก็เจอแต่ร้านที่ไม่เปิดทำการบ้าง หรือไม่ก็แพงไปบ้าง หรือไม่ก็เคยกินแล้ว หาข้อมูลไปหาข้อมูลมาก็มาเจอกับร้านนี้เข้า ตอนแรกผมก็นึกว่าอาหารของร้านนี้จะเป็นอาหารญี่ปุ่นแท้ ๆ ก็เลยมองข้ามไปแต่พอมาค้นดูข้อมูลแล้ว อาหารของร้านนี้มันคืออาหาร Yoshoku หรืออาหารญี่ปุ่นสไตล์ฝรั่ง (หรือจะฝรั่งสไตล์ญี่ปุ่นดี?) นี่น่าแถมราคาก็ไม่ค่อยแพงมากก็เลยชวนคุณแฟนมานั่งกินข้าวคืน new year eve กันแบบชิล ๆ ที่ร้านนี้กันเลย

My Porch is a Japanese restaurant serving yoshoku-style Japanese food. I've come to know this place for quite sometimes but due to the location of the shop which locate in a small alley of Sukhumvit 39 alley, I always drive pass this shop without realize that it was there. During the past new year eve, me and my girlfriend want to find some decent western food restaurant to spend time. Most of them are closed, too pricey or we have been there already. While I was researching for a restaurant, i came across this shop and found that the food of this shop is yoshoku-style Japanese food (western-influenced Japanese food). And when I looked deeper the food here is more like a western with a little shred of Japanese incorporate into this dish. This correspond with our desire "to have some western food on new year eve" so we decided to go to My Porch Restaurant.






ร้าน My Porch แห่งนี้ตั้งอยู่ในซอยสุขุมวิท 39 และก็ตั้งอยู่ในซอยย่อยเล็ก ๆ อีกทีนึง จากปากซอยเข้าไปไม่เยอะแค่สัก 50 เมตรก็จะเจอซอยย่อยซอยนี้แล้ว ส่วนที่จอดรถของทางร้านก็มีที่จอดโดยเฉพาะเลยแต่มีให้แค่ไม่กี่ที่ และต้องแชร์ที่กับร้านอาหารฝรั่งเศสฟิลิปเป้ และร้านคาราโอเกะ Porch Music ของทางร้านอีก โชคดีวันที่ผมไปมีที่นึงพอดีก็เลยรอดตัวไป ไม่รู้เหมือนกันว่าถ้าไม่มีที่แล้วจะไปจอดตรงไหน เพราะว่าซอยสุขุมวิท 39 นี่เค้าก็ห้ามจอดริมถนนซะด้วยสิ บรรยากาศของร้านนี้ก็ตกแต่งป็นสไตล์ modern ๆ หน่อย ไม่ค่อยมีความเป็นญี่ปุ่นเลยสักนิดเดียว ก็จะคล้าย ๆ กับร้านอาหารแนว Yoshoku หลาย ๆ ร้านที่ผมเคยไปกินมาที่จะอิงสไตล์เป็นแนวตะวันตกมากกว่าญี่ปุ่น ที่ด้านหน้าของร้านจะมีโต๊ะแบบ al fresco dining อยู่ตัวนึงและเป็นโต๊ะที่ผมเลือกนั่งในมื้อนี้ เพราะว่าวันที่ผมไปนี่อากาศในกรุงเทพกำลังชิล ๆ เลย ก็ขอดื่มด่ำกับอากาศแบบนี้ที่ปีนึงจะหาได้สักครั้งและหาได้ไม่นานหน่อยละกัน

The parking lot for My Porch is quite limited. There are only 7-8 car space and they also share this space with Philippe french restaurant and their karaoke shop, Porch Music so I was very fortunate to have one remaining space available for me when I went there. The atmosphere of this place are more Italian-like, European-like than Japanese resemblance. There is a wine cellar at the entrance. Although this wine cellar is not big or anything but the wide selection of wine is enough to choose for paring with their yoshoku Japanese food. I found that the wine price they set was quite cheap, almost the same price with wholesale grocery store which they have a small piece of paper state that their wine price is very competitive, customers can ensure that they got a high quality wine in a reasonable price. This, I concur with them.




ที่ร้านนี้สิ่งที่โดดเด่นพอสมควรเลยผมว่าน่าจะเป็นตัว wine cellar ของทางร้านที่ขนาดค่อนข้างใหญ่เลย ไวน์ที่นำมาขายก็มีจากทั่วทุกมุกโลกและราคาก็ไม่ค่อยแพงเท่าไร คือถ้าไม่รู้ว่าร้านนี้คือร้านอาหารญี่ปุ่นสไตล์ Yoshoku นี่เผลอ ๆ เมื่อดูจาก wine cellar นี้และการตกแต่งด้านในนี่คงจะคิดเอาได้ง่าย ๆ ว่าร้านนี้มันคือร้านอาหารอิตาเลียนนี่หว่าได้ไม่ยากเลย เมนูอาหารของทางร้านนี้ก็อีกเช่นกัน เรียกได้ว่าถ้ามองอย่างผิวเผินนี่คือ "มันคืออาหารอิตาเลียนชัด ๆ" ทางร้านแบ่งเป็น appetizer, salad, soup, pasta, pizza, main course เหมือนกับอาหารจากประเทศรองเท้าบู้ตทุกกระเบียดนิ้ว มีความเป็นญี่ปุ่นมีความเป็น Yoshoku จากวัตถุดิบที่ใช้อะไรที่เป็นญี่ปุ่น ๆ ใส่ลงไป ส่วนราคาอาหารก็ถือว่าค่อนข้างจะโอเคเมื่อพิจารณาถึงทำเลย่านพร้อมพงษ์แบบนี้ล่ะครับ จานนึงประมาณ 200 - 300 บาท ค่าเสียหายต่อหัวก็น่าจะอยู่ที่ 500 - 600 บาทโดยประมาณต่อคน (ร้านนี้มีให้น้ำเปล่าฟรีครับ หาได้อย่างยากยิ่งกับร้านอาหารในกทม. โดยเฉพาะอย่างยิ่งย่านพร้อมพงษ์แบบนี้ ไม่น่าเชื่อเลย ประหยัดตังค์ไปหลายสิบบาทเลยนะเนี่ย)

We sat at the only al fresco dining in front of the shop because you all know that during Bangkok new year festival, the weather was very nice and it is a rare occasion to happen to Bangkokian like me so I must enjoy a very bit of this moment as much as possible. The inner area of this restaurant after go through the wine cellar is an Italian-like ambiance restaurant with no Japanese influence at all. This decoration style usually be found in most yoshoku japanese food I have been so this is not quite a surprise to me at all.

สปาเก็ตตี้ซอสญี่ปุ่นหอยลายกับเห็ด (240 บาท): จานนี้ผมสั่งจานเล็กไปแต่ไฉน ปริมาณ, ขนาดที่ได้มันถึงใหญ่โตยิ่งกว่าสปาเก็ตตี้จานใหญ่ของหลาย ๆ ร้านซะอีก ซึ่งพาสต้าของทางร้าน My Porch แห่งนี้จะมีให้เลือกว่าจะเอาขนาดเล็กหรือขนาดใหญ่ด้วย ไม่รู้ว่าขนาดใหญ่นี่จะมาเยอะขนาดไหนเหมือนกัน รสชาติจานนี้ค่อนข้างจืดเลยล่ะครับ สมกับเป็นพาสต้าสไตล์ลูกครึ่งญี่ปุ่นจริง ๆ ผมกินมาหลาย ๆ ร้านส่วนใหญ่จะประมาณนี้หมด เส้นค่อนข้างจะลวกมาแปบเดียว ยังแข็ง ๆ อยู่ ตัวเครื่องก็ให้มาพอสมควร แต่ว่ารวม ๆ แล้วรสชาติพาสต้าจานนี้มันไม่ค่อยเด่นนัก แต่ก็ถือว่าค่อนข้างโอเคอยู่ กินกันได้เพลิน ๆ จนหมดจาน




Japanese style clam & mushroom - spaghetti with soy sauce, clam, mushroom - 240 baht): There were two size to choose a small one and big one which I ordered a small one. I don't know how big or how many portion the big size would get because just only my small size, it is big already, bigger than most ordinary size pasta from other shops that I have experienced. The overall taste of this dish is pretty tasteless, the shoyu sauce was not prominent. Spaghetti was not boiled long enough, it was still pretty firm. The topping and meat were put in a considerable amount. All in all this dish is quite a value one but taste is too ordinary.

สเต็กแฮมเบอร์เกอร์อบชีส (350 บาท): เบอร์เกอร์จานนี้ก็เป็นอีกหนึ่งจานที่ให้ปริมาณมาค่อนข้างจะคุ้มมาก เบอร์เกอร์ก้อนใหญ่และหนา ราด cottage cheese มาแบบท่วมตัวแฮมเบอร์เลย ตัวแฮมเบิร์กไม่มีอะไรให้ต้องติล่ะครับ ทำมาได้ตามตำรา ตามมาตรฐานแฮมเบิร์กสไตล์ญี่ปุ่นทุกประการ อร่อยดี ส่วนผักเครื่องเคียงที่ให้มายังไม่ค่อยโดนเท่าไรครับ ไม่ค่อยหวานและก็เหมือนจะเอาไปต้มมาก่อน แต่ก็เหมือนจะต้มมาน้อยไป ยังแบบแข็ง ๆ อยู่เลย






Cheese Hamburger (350 baht): A chunky Japanese-style hamburger came with a variety of boiled vegetables. The hamburger was covered with cottage cheese, at first I think it is overdone because we usually don't need this much cheese to accompany hamburger. But maybe because of cottage cheese is a mild cheese so the aroma, the taste of it are accompany well with a chunky hamburger. The burger is juicy yet crunchy which I can't ask for anything more.

พิซซ่าซีฟู้ด (350 บาท): อาหารคาวจานสุดท้ายในมื้อนี้และเป็นอีกหนึ่งอย่างที่ขนาดค่อนข้างใหญ่คุ้มค่าอีกเช่นกัน คือถ้าไปเทียบกับพิซซ่าตามร้านอิตาเลียนทั้ง fine dining หรือ franchise chain ก็คงเป็นประมาณถาดใหญ่ของร้านพวกนั้น ก็เรียกได้ว่าราคาสูสีกันเลย แต่ว่าให้เครื่องมาเยอะมาก กุ้ง, หอยลาย, ปลาหมึก นี่คือให้กันมาแบบไม่หวงเลย ให้เยอะกว่าพวกร้าน franchise แบบชัดเจนมาก ๆ แป้งจะเป็นแป้งแบบบางกรอบทำให้รสชาติของหน้าเด่นขึ้นมาอีก ส่วนรสชาติก็ทำได้ค่อนข้างดีเลยครับ แม้ว่าพวกผมจะกินกันอิ่ม ๆ จาก 2 จานแรกแล้วก็ยังสามารถกินพิซซ่าถาดนี้ต่อได้จนหมดเลย





Seafood pizza tomato sauce (350 baht) : Another big portion dish we got for this meal. The size of this pizza are comparable to a big size pizza of fine dining Italian restaurant or franchise restaurant. So the price they set is quite reasonable. They spread the topping like they don't want to have profit- squid, clam, shrimp are spray all over the pizza, very much more than other pizza joints especially the franchise one. The taste of this pizza was pretty good- thin and crusty base bread, tomato sauce, fresh seafood they all mix well into a one large good pizza that we can truly enjoy it to the last slice although we almost full from two previous dishes already.

กรีนที พุดดิ้ง (70 บาท): ของหวานปิดท้ายสไตล์ญี่ปุ่น ผมไม่ได้กินนะครับ แต่แฟนผมบอกว่าอร่อยดี ซึ่งจากหน้าตาและจากการที่ร้าน My Porch นี้มีเปิดร้านของหวานโดยเฉพาะด้วยชื่อ My Porch Sweet ก็ไม่น่าแปลกใจที่พุดดิ้งถ้วยนี้จะอร่อยนะครับ




Green Tea Pudding (70 baht): Japanese style dessert to fulfill the stomach of my girlfriend. I didn't have any bit of this one but my girl said it was pretty good. I have no doubt because My Porch restaurant also have their own sweet shops - My Porch Sweet.

สรุป ร้าน มื้อเล็ก ๆ ของผม ณ ร้าน My Porch ในซอยสุขุมวิท 39 แห่งนี้ก็ค่อนข้างจะประทับใจเลยนะครับ อาหารรสชาติดี ให้รสชาติ, หน้าตาเป็นอาหารตะวันตกมากกว่าอาหารญี่ปุ่นแต่ก็ยังคงมีเค้าความเป็นญี่ปุ่นแฝงไว้อยู่อย่างลงตัว พนักงานบริการดี อาหารราคาไม่ค่อยแพง บรรยากาศร้านก็ดี หรูหราเทียบเท่ากับพวกร้านอาหารอิตาเลียนในละแวกนี้ที่ราคาแพงกว่ากัน 30 - 50% มาจัดกันได้ครับใครที่อยากจะลองอาหารญี่ปุ่นสไตล์ตะวันตก ที่ร้านในกรุงเทพฯเราตอนนี้ยังมีไม่ค่อยเยอะนัก

My small meal during new year eve at My Porch restaurant - Sukhumvit 39 was quite memorable. Good taste food, indeed yoshoku (western-japense style) style like they claim they is. The waitress treated us well and the food price is very value especially consider the portion they gave us on every dishes we ordered. The ambiance also luxury enough, toe-to-toe with other Italian fine dining restaurants with 30-50% bargain. Anyone want to try a rare style of Japanese food in Bangkok, Yoshoku style, I'm quite sure that My Porch here can serve you well.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feel free to leave a comment and you can also contact me via channels below.
http://www.bumres.com
http://www.facebook.com/BumRes
admin@bumres.com
ร้านอาหาร

No comments:

Post a Comment