Monday, January 13, 2014

Chef Bar Bangkok Review

Chef Bar - American and Australian Restaurant, Bangkok Review

เชฟ บาร์ - ร้านอาหารอเมริกัน ออสเตรเลียน เบอร์เกอร์ สเต็ก รีวิว สุขุมวิท 23



Overall Score  6/10
Taste   3/5
Ambiance  3/5
Service  2/5
Value   4/5

Chef Bar - Australian Restaurant on BumRes.com (For more pictures, menu and info)



ร้าน Chef Bar แห่งนี้ผมเชื่อว่าคนไทยส่วนใหญ่ไม่ค่อยจะรู้จักกันเพราะว่าร้านนี้ก็เป็นแค่ร้านอาหรเล็ก ๆ ร้านนึงในย่านอโศก/ซอยประสานมิตร(สุขุมวิท 23) แค่นั้น แต่ถ้าไปดูร้านนี้ใน tripadvisor.com นี่เราก็จะมองร้านนี้ไปอีกแบบนึงได้เลยเพราะว่าช่วงหลัง ๆ มานี้ร้าน Chef Bar แห่งนี้เค้าติดอันดับต้น ๆ ของร้านอาหารในกรุงเทพมาตลอด ตัวผมเองก็มีความสงสัยใคร่รู้มานานแล้วว่าร้านนี้มันมีดีอะไร ผมเคยพยายามมาร้านนี้ก่อนหน้านี้ 3 ทีแต่ชวดหมดทุกครั้งกว่าจะได้กินนี่ก็ล่อเข้าไปครั้งที่ 4 เข้าไปล่ะ ครั้งแรกผมมาร้านกำลังจะปิด (ร้านปิด 3 ทุ่ม) เชฟปิดป้ายไว้หน้าร้านว่าไม่ต้อนรับแขกแล้ว, ไปครั้งที่ 2 เป็นวันอาทิตย์นึกว่าร้านจะเปิดส่วนใหญ๋ร้านอาหารมีน้อยมากที่จะปิดวันอาทิตย์, ไปครั้งที่ 3 มั่นใจมาก ๆ ว่าร้านต้องเปิดแน่นอนเพราะไปบ่ายวันเสาร์ แต่ไปถึงร้านกลับปิด.. ซะอย่างงั้น (มารู้เอาตอนหลังวันที่ไปกินว่าวันนั้นเชฟป่วยพอดี) ซึ่งครั้งที่ 4 ที่กว่าจะได้กินนี่เพื่อความชัวร์ผมก็เลยโทรมาถามก่อนเลยว่าเปิดมั้ย พอเปิดปุ๊บก็รีบบึ่งมากินเลยทันที

Thai people may not familiar of this very tiny restaurant (or should we call this tiny bar instead?) name "Chef Bar". However, if someone happen to browse for Bangkok restaurant on Tripadvisor.com, they might come across of this restaurant for somehow. I have been seeing this restaurant (bar) fluctuate on the top 10 restaurant on Tripadvisor.com for a few month and wonder what on earth is this shop be? I need to come here 4 times before I can have a decent meal here. The first time the shop was almost close and the chef put the closed/not taking order in front of the shop. The second time I came on Sunday and the shop was close. Pretty strange because most restaurants in town are open on Sundays. The third time I was so confident that I could have a meal here because I came on their operation hours, yet, the metal door was pull down to welcome me and said the shop was closed accidentally. Finally, my forth time was the charm. This could probably the most-attempt-for-a-meal restaurant in my whole life. -_-"




ร้าน Chef Bar แห่งนี้เป็นร้านอาหารเล็ก ๆ ร้านนึง แต่เอาจริง ๆ แล้วผมน่าจะบอกว่าเป็นร้านที่เล็กที่สุดในกรุงเทพฯที่ผมเคยกินก็ว่าได้ เพราะแบบครึ่งร้านเป็นครัวของเชฟไปแล้ว ส่วนอีกครึ่งนึงก็เป็นที่นั่งแบบ bar และมีโต๊ะอีก 3 โต๊ะที่ตั้งกันแบบแออัด ๆ กัน ทางผู้ช่วยเชฟบอกว่าร้านนี้ปกตินี่คือคนจะเต็มตลอด เต็มจนต้องรอคิว เลยไม่รับจองโต๊ะและไม่ง้อลูกค้าสักเท่าไร แต่เนื่องจากวันที่ผมไปนั้นเป็นวันก่อนวันสิ้นปีพอดีก็เลยไม่ค่อยมีคนสักเท่าไร ก็ถือว่าโชคดีไปล่ะมั้ง เพราะไม่อยากจะนึกเลยว่าถ้าเกิดมากินข้าวที่ร้านนี้ตอนลูกค้านั่งกันเต็ม ๆ ร้านแล้วมันจะแออัดคับแคบขนาดไหน และขนาดวันที่ผมไปไม่มี order ก่อนหน้าผมเลยสักออร์เดอร์เดียวผมยังต้องนั่งรออาหารอยู่สักพักนึง (15 นาทีได้) ถ้าลูกค้าเต็มร้านนี้ไม่ต้องรอกันเป็นชั่วโมงเลยเหรอ? (ก็นะเชฟทำแต่ละจานกันสด ๆ ไม่มีทำเตรียมเอาไว้ ร้าน Chef Bar แห่งนี้ตั้งอยู่ในซอยที่เชื่อมซอยสุขุมวิท 23 กับสุขุมวิท 21 (อโศก) อยู่ตรงข้าม Prasarnmit Plaza หาไม่ค่อยยากส่วนที่จอดรถก็จอดเอาในซอยประสานมิตรกันได้เลย

Chef Bar is sure a very tiny restaurant. In fact this place might be the smallest dining place I have ever dine in. Half of this place is used as kitchen, the other half is used as tables and bar area for customers. The helper told me that during the normal day, Chef Bar always  packed with Thai and foreigner customers. So they don't take reservation. Luckily, I came here on 30 December, most of Bangkokian people went out of town so I and my girlfriend are their only customers. I cannot imagine the pictures of this place packed with people because even just me and my girlfriend there, I already feel uncomfortable already. Chef also sure took time to prepare his dishes. We ordered 3 dishes, yet, we need to wait for 15 minutes. I believe that during the crowded day, customers would probably wait for almost an one hour for their dishes for sure. Chef Bar locate on the alley connect Sukhumvit 23 and Sukhumvit 21 together. Parking can be found on the Sukhumvit 23 alley with ease.



อาหารของร้าน Chef Bar แห่งนี้ก็มีให้เลือกน้อยตามขนาดของร้านอันแสนจะคับแคบไปด้วย อาหารจะมี special menu ที่จะปรับเปลี่ยนไปตามฤดูกาลอยู่ 5-6 รายการ และก็จะมี regular menu อีกประมาณ 10 รายการ แค่นั้น ร้านอาหารที่เมนูน้อย ๆ แบบนี้นี่ผมชอบครับ เพราะว่ามันเหมือนกับผ่านการกลั่นกรองมาแล้วว่าเมนูเหล่านี้คือเมนูสุดเจ๋งของข้านะอะไรประมาณนั้น ราคาอาหารของร้านนี้ก็ถือว่ามาตรฐานเมื่อพิจารณาถึงร้านอื่น ๆ ในย่านอโศกแบนี้และยิ่งถือว่าถูกเมื่อคิดว่าอาหารที่ขาย ๆ ราคาเท่านี้คือ steak, burger ที่ส่วนใหญ่ราคาจะแพงกว่านี้ 50% ขึ้นไปแทบทั้งนั้นเลย เครื่องดื่มของร้านนี้ก็มีไม่มากแต่ก็เรียกได้ว่ามีครบทุกหมวดหมู่ กาแฟ, ชา, เบียร์, ไวน์ทั้งแบบขวดและแบบ by glass มีครบหมด เอ้อ ก็เป็นอะไรที่แปลกดีเหมือนกันนะครับ

The selection of food here also limited like their spot. There were 5-6 special seasonal menu and 10 regular menu. I really like shops with limited food selection because I believe that the food are already filtered. Only the best are list on the menu or something like that. The food price here is pretty comparable to other restaurants in this area. 300 - 500 baht per person should be the average cost per head. Nevertheless, if we consider that Chef Bar's food are mostly hamburger and steak, their price are considerably low instead.

ผมก็ไม่รู้อะไรเกี่ยวกับประวัติของเชฟคนนี้มากนัก รู้สึกว่าเชฟเค้าจะชื่อ Roland และเคยเป็นเจ้าของร้านชื่อดังที่ออสเตรเลียมาก่อนและด้วยเหตุอันใดก็ไม่รู้เมื่อ 10 เดือนก่อนก็มาเปิดร้าน Chef Bar แห่งนี้ที่นี่เข้า และ 10 เดือนที่ผ่านมากระแสตอบรับก็ค่อนข้างดีเลยมีแผนจะย้ายร้านไปร้านที่ใหญ่ขึ้นแต่ก็ไม่ได้ใหญ่มากและก็ยังหาทำเลไม่ได้ โอย พร่ำเพ้อเยอะเข้าเรื่องอาหารเลยละกัน มื้อนี้มีแค่ 3 อย่างครับ เพราะถูกผู้ช่วยเชฟเค้าปรามเอาไว้ว่าอาหารจานใหญ่น้า เดี๋ยวจะกินไม่หมดเอาน้า

I don't know much about the past hisory of rather old Australian chef. I believe that his name is Roland and he once the owner of popular restaurant in Australian before he come opened this shop, Chef Bar, in Bangkok 10 months ago. The past 10 months of Chef Bar has been pretty successful and they plan relocate the shop to the new location with a little bigger space which they don't know yet where the new place will be.

Robbin's Island Pasture Fed Wagyu Burger - topped with wild mushroom raguot, torched goat's cheese - served with smoked salted chips, beetroot side salad and chef's tomato sauce (420 บาท): แค่อ่านชื่อเมนูก็คงจะพอนึกภาพเมนูนี้ได้แล้วล่ะมั้ง เบอร์เกอร์เป็นเบอร์เกอร์ขนาดค่อนข้างใหญ่ เนื้อเบอร์เกอร์นี่แบบหนา chunky สุด ๆ ส่วนความอร่อยของเบอร์เกอร์นี่ผมว่ายังไม่ค่อยโดนนัก ยังไม่ค่อย juicy ถึงขีดสุดและก็ยังไม่ค่อยแบบมีกลิ้นไหม้ ๆ ของเนื้อหอม ๆ มาแตะจมูกนัก , ตัวชีสแพะกับรากูต์เห็ดผมว่าไม่ค่อยเข้ากันกับเบอร์เกอร์โดยรวมเท่าไร, ตัว bun ปิ้งมาแบบค่อนข้างแข็งผมว่ามันแข็งไปหน่อยไม่ค่อยเข้ากับตัวเบอร์เกอร์อีกเช่นกัน, ตัว potato wadges ที่ให้มาอร่อยดีครับสมกับเป็น wadges ทำมือสด ๆ , ตัวผักที่ให้มาก็สดดีฉ่ำดี อร่อยดี เหมือนจะคัดพิเศษมาอีกเช่นกัน คือรวม ๆ แล้วแค่ตัวซอสกับเบอร์เกอร์นี่แหละครับที่ผมว่าทำให้จานนี้ไม่ได้กลายเป็นเบอร์เกอร์ที่สุดยอด






Robbin's Island Pasture Fed Wagyu Burger - topped with wild mushroom raguot, torched goat's cheese - served with smoked salted chips, beetroot side salad and chef's tomato sauce (420 baht): You can just imagine this dish just by reading its menu name I assume. The patty was quite amazingly big and chunky. The taste of the patty was not good enough. Not juicy and not have a scent of burn beef. Goat cheese and mushroom raguot which the chef use as topping sauce inside the burger also not go well with the too crispy bun and this chunky burger. I think that the sauce was too much and they overshadow the real protagonist, the patty. Side dishes were pretty good. Both wadges and a variety of fresh vegetables were truly awesome. All in all, this dish could be one of the best burger I have ever tried easily if the chef choose sauce more wisely.

Braise beef & garlic herbed roasted mushroom pie (290 บาท): พายอันนี้ผมชอบที่สุดในมื้อนี้เลยล่ะครับ ไส้ในที่เป็นเห็ดกับเนื้อตุ๋นนี่ให้มาแบบเยอะเต็มไส้พายเลย และก็มาแบบร้อน ๆ ควันฉุย ๆ ตัวแป้งพายก็แบบแข็ง ๆ นุ่ม ๆ ผสมผสาน texture กันอย่างลงตัวดี ตัวผัก, wadges ก็คุณภาพเยี่ยมระดับเดียวกันกับจานเบอร์เกอร์ก็เลยทำจานนี้น่าจะเป็นพายสุดยอดที่สุดที่ผมเคยกินมาเลย






Braise beef & garlic herbed roasted mushroom pie (290 บาท): This was my most favorite dish of this meal. The inner part are full with braise beef and mushroom like the menu name indicated. They also come hot, the steam are flow out massively out of the inner area after we open it. The pie crust also crispy and soft which I don't know how the chef manage to do this. Vegetables and wedges are in the same high quality league with the burger dishes. This pie might be the best pie I have ever tried, I'd easily say.


Cape Grimm black angus rump steak 200 GM - sweet potato wedges, cauliflower, leek & fresh sage puree, crispy speek - (550 baht): จานนี้แพงที่สุดในมื้อนี้แต่ดันไม่อร่อยที่สุด คือเอาจริง ๆ แล้วตอนก่อนจะสั่งผมก็ตะหงิด ๆ อยู่แล้วล่ะว่าจะสั่งดีมั้ยเพราะกินเบอร์เกอร์ของออสเตรเลียมาทีไรไม่เคยจะเจออะไรสักกะที (ไวน์ออสเตรเลียด้วย) สเต็กที่ได้ได้มาชิ้นหนาดี, medium rare ตามที่สั่ง, เนื้อส่วน rump นี่ก็คือประมาณส่วนที่อยู่ถัดจาก sirloin ไปทางด้านหลังหน่อยจะไม่ค่อยมีมันและก็จะเหนียวกว่าหน่อย (ก็เลยทำให้ถูกกว่าด้วย) ซึ่งเนื้อนี้ทางร้านบอกว่าเป็น pasture fed ผมก็เพิ่งรู้ว่ามันมีการเลี้ยงวัวด้วยนมด้วย แต่ไฉนพอกินเข้าไปคำแรกแล้วมันแสนจะเหม็นหญ้าเหมือน grass fed แบบนี้เหนอ เนื้อไม่นุ่ม ออกแนวเหนียวด้วยซ้ำ juicy ก็ไม่เท่าไร และก็ตัวซอสกะหล่ำปลีที่ให้มาด้วยกัน (กะหล่ำปลีผสมอะไรก็ไม่รู้) ก็ไม่ได้ทำให้เนื้อมันอร่อยขึ้นเล้ยสักนิด รวม ๆ แล้วสเต็กจานนี้มีดีแค่ราคาครับอย่างอื่นไม่ work เลยสักอย่าง






Cape Grimm black angus rump steak 200 GM - sweet potato wedges, cauliflower, leek & fresh sage puree, crispy speek - (550 baht): This dish was the most expensive one yet the worst tasty one. At first, I was not willing to order this because I have never had a good experience with Australian beef (Australian wine as well). We got a pretty thick steak, medium rare like we ordered, the rump part are the part adjacent to sirloin part to the tail of the cow. This part contain less fat and harder to chew compare to the sirloin part. I also just knew that there are pasture fed beef in this whole wide world but then again, why the first bit of this steak are full of glass aroma? The meat was not tender, pretty hard to chew I'd say. The cauliflower sauce that chef seem to proud with it also not do any good to the overall taste of the dish. The cheap price are only pro of this dish in my opinion.

Beer Lao Dark (100 บาท): เป็นอีกหนึ่งอย่างที่ชอบในมื้อนี้อร่อยดีเข้ากับอาหารดีและก็หาซื้อยากดีร้าน Chef Bar แห่งนี้ขายไม่แพงเลยแค่ 100 บาทเอง

Beer Lao Dark (100 บาท): Another good thing in this meal. Hard to find and Chef Bar also offered pretty cheap price compare to others.

สรุป ร้าน Chef Bar ร้านอาหารออสเตรเลียชื่อดัง(บน Tripadvisor) ย่านอโศกแห่งนี้สำหรับผมก็ไม่ได้เป็นมื้อที่ประทับใจอะไรมากนักครับ เราไม่ได้เห็นการทำครัวของเชฟเหมือนกับชื่อร้านที่ตอนแรกผมนึกว่าแบบจะนั่งที่บาร์มองเชฟปรุงอาหารเอาได้, อาหารรอค่อนข้างนานแต่ราคาก็ถือว่าค่อนข้างคุ้มค่าเมื่อเทียบกับปริมาณที่ได้รับ ส่วนสิ่งที่สำคัญที่สุด "รสชาติอาหาร" ก็มีทั้งไม่อร่อยและอร่อยระคนกัน แต่ไม่อร่อยนั้นเอาชนะไปด้วยจำนวน 2:1 จาน อืม ผมก็กินตาม Tripadvisor มาหลายร้านแล้วเน้อ เห็นมีอยู่ร้านเดียวที่อร่อยสมดาวจริง ๆ นั่นก็คือ Seven Spoons แต่ก็ไม่เป็นไรครับก็จะพยายามกินตามเว็บนี้ต่อไป เพราะอย่างน้อยก็จะได้รู้กันไปว่าลิ้นคนไทยมันไม่เหมือนลิ้นคนฝรั่งจริง ๆ



The meal at this famous (on Tripadvisor) Australian restaurant in Asoke area was not quite a memorable meal as I plan. We cannot see chef cooking his food like I thought I could have and like the shop name suggest. The food took so long to be served and the price is pretty reasonable especially consider the portion we got. The most important thing "taste" also come with the mixture of delicious and not-so-delicious dishes. And the not-so-delicious also win with 2:1 dishes as well. I have been follow high rate Tripadvisor for quite sometimes. So far there is only one shop that meet my expectation, Seven Spoons. Despite this appointment, I will continue following the high rate restaurant from Tripadvisor. At least I know that foreigner palette and Thai (Asian) palette are sure not alike.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feel free to leave a comment and you can also contact me via channels below.
http://www.bumres.com
http://www.facebook.com/BumRes
admin@bumres.com
ร้านอาหาร

No comments:

Post a Comment