Friday, May 10, 2013

Konaya Japanese Restaurant Review - The Nine, Bangkok

Konaya - Japanese Udon and Curry Restaurant at The Nine Community Mall, Rama IX Rd., Bangkok




Overall Score  8.5/10
Taste   4/5
Ambiance  4/5
Service  4/5
Value   4.5/5

Konaya - Japanese Restaurant on BUmRes.com (For more pictures and menu)



ร้าน Konaya - The Nine ในรีวิวฉบับนี้ แม้ว่าผมจะเคยเขียนรีวิวเอาไว้แค่ 1 ครั้ง แต่จริง ๆ แล้วร้านนี้ผมมาบ่อยกว่านั้นเยอะ จำได้ว่ามาประมาณ 4-5 ครั้งแล้ว ที่มาบ่อย (4-5 ครั้งสำหรับร้าน ๆ นึงสำหรับผมนี่เรียกว่าบ่อยมากล่ะ) ก็เพราะว่าอาหารของทางร้านนี้เค้าอร่อยดี มากินกี่ที ๆ ก็รักษาคุณภาพ, มาตรฐานเอาไว้ได้เสมอ และก็อยู่ใกล้บ้าน ขับรถไม่ถึง 10 นาทีก็ถึงแล้ว แต่หลังจากที่กินร้านนี้ถี่ ๆ ไปอยู่ช่วงนึง ก็ไม่ได้มาร้านนี้อีกสักพักเลย ร่วม ๆ ปีได้ มาปี 2013 นี้เห็นทางร้านมีเปลี่ยนเมนูใหม่ เพิ่มเมนูเข้าไปเยอะ ก็เลยชวนเพื่อนไปลองกินกันสักหน่อยครับ

The Konaya in Japanese means the expert in flour.  This name tells us a bit about the restaurant.  The Konaya has flour as a part in many dishes in the menu; Tempura, batter, Udon, etc.  The Konaya as a brand is originated in Japan.  In Japan, there are 10 locations in Tokyo and Osaka, as well as other countries around the world.  In Thailand, there are 2 locations; the Nine and the Terminal 21.  The total number would come to 15 branches.

คำว่า Konaya นั้นแปลว่า ผู้เชี่ยวชาญด้านแป้ง ซึ่งก็เป็นอะไรที่บ่งบอกถึงอาหารของทางร้านได้เป็นอย่างดี เนื่องจากอาหารทุกจาน อย่างน้อย ๆ ก็จะมีแป้งเป็นส่วนผสมอยู่เสมอ อย่างน้อยก็รูปแบบใดรูปแบบนึง แป้งเทมปุระ หรือ เส้นอุด้ง อะไรแบบนี้ ส่วนตัวร้านนั้นก็มีต้นกำเนิดมาจากที่ญี่ปุ่น ตอนนี้ที่ญี่ปุ่นมีอยู่ 10 สาขา กระจายตัวอยู่ที่ Tokyo และ Osaka และก็มีอยู่ที่ประเทศอื่นอีกประปราย เมื่อรวมกับในไทยที่มีอยู่ 2 สาขาที่ The Nine และ Terminal 21 ก็จะมีสาขาทั้งหมดทั่วโลก 15 สาขาพอดิบพอดี

The atmosphere of the Konaya at the Nine is very Japanese with the wooden furnitures and partitions.  There are seating line up with long bench seat and regular tables indoor and outdoor.  My friend coming with has been to this Konaya a few times.  He mentioned that overall appearance stayed the same except for the seating outside.  This means that the business has been doing well possibly that they had to increase amount of tables.

บรรยากาศของร้าน Konaya หลังจากที่ไม่ได้มาร่วม ๆ ปี ทุก ๆ อย่างก็ยังคงเหมือนเดิมไม่มีอะไรเปลี่ยนครับ ร้านตกแต่งแนวไม้ ๆ สไตล์ญี่ปุ่น มีโต๊ะแบบกั้นเป็นคอก ๆ เพื่อความเป็นส่วนตัว เคียงคู่ไปกับโต๊ะแบบนั่งธรรมดา (อ่านว่า ไม่ค่อยมีความเป็นส่วนตัวสักเท่าไร) และเหมือนกับทางร้านจะมีการขยายโต๊ะไปวาง Outdoor ด้านนอกร้านเพิ่มด้วย ก็น่าจะเป็นสิ่งบ่งชี้ว่าขายดีขึ้นก็เป็นได้เลยต้องขยายโต๊ะออกไป




Mainly the Japanese food selection in the menu are curry rice and udon curry.  There are also Tempura for both rice and the udon.  Many menu share the same ingredients like the udon, rice, curry, beef, shrimp; all mix and match to different menus.  Since there are not too many ingredients in stock, the restaurant can easily manage to serve quality dishes.  The standard of the Konaya stayed nearly the same, compared to previous visits (my friend mentioned)

Many dishes in the menu has two sizes to order; large and small.  So depending on your appetite, you can choose the size that best suits you.  The average price is about 200 - 300 Baht for the main dishes.  Other snacks and appetizer style dishes cost around 100 Baht, which isn't pricey at all for an easygoing meal at a community mall.  

This lunch started with the Tofu Salad (100 Baht) - It was a chilled tofu, cut into cubes.  Six cubes were topped with wagame seaweed and tomatoes.  The presentation was very Japanese and appetizing.  Regarding the taste, this dish was a bit disappointing.  But if you look for something healthy, this Tofu Salad of the Konaya is the right one for you.  






The first main dish on the table was the Curry udon with stewed beef and konjak (225 Baht) - As a best seller, there was nothing to complain about this menu.  The Konaya is proud to present their rich in flavor curry sauce over the udon.  Served hot and spicy just the way I like it.  Stew beef was tender and the tendons were tasty.  The udon was spongy.  Best to enjoy the udon, the beef, and the sauce altogether for deliciousness. 

The next dish was the Special Kake Udon (170 Baht) - A very good looking dish with the variety presented on the face of the bowl.  We have onsen egg, seaweed, tempura crisps, slices of pork sitting atop the udon.  All of which partially submerged in the got broth.  The taste of mild broth was well balanced.  Simply done, simply served, simply enjoyable.  






Next up was the Prawn Tempura (120 Baht) - Perfectly fried, golden and crispy.  The Konaya has many dishes in their menu with the Tempura, so they are confident about the quality of their Shrimp Tempura.  Besides the look, biting into the large size prawn was surely a happiness. Good fresh and plummy under the crispy coat was lip smacking good with the light soy sauce.  

Big one coming, the Soft shell crab tempura with rice (250 Baht) - At first glance, it was just bluntly impressive.  The craws of the crab were reaching out of the bowl, looking spectacular.  The Konaya put on a good show here with the really good size soft shell crab.  For 250 Baht, I sure did get my bang for the bucks.    






Sizzling to the table was the Hot pan fried curry udon with stewed pork (220 Baht) - This was a special menu that just came together earlier this year.  It was a good creation, different from other menu like the curry.  The udon was quite tasty, glazed with the teriyaki style sauce and the tender pork.  

To wrap this lunch at the Konaya - The Nine, we had the Banana Tempura with ice-cream, green tea or vanilla (90 Baht) - Their Tempura expertise was wonderfully applied to this friendly dessert.  For Thai people, fried banana is so common.  This fried banana was a cool twist for enjoyment.  The green tea ice-cream was of course more Japanese than the Vanilla.  It was average good.  Really good with the Tempura banana.  



For my first visit at the Konaya for lunch while hanging out at the Nine, I was really happy with the food.  I liked their strong herbic curry and the perfection of the Tempura.  I can confirm to you that the Konaya's specialization is legitimate.  Crispy tempura, rich curry, yummy udon.  Ok, next time you find yourself at the Nine, Konaya will sure be a simple and satisfying choice. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feel free to leave a comment and you can also contact me via channels below.
http://www.bumres.com
http://www.facebook.com/BumRes
admin@bumres.com
ร้านอาหาร

No comments:

Post a Comment